Opłata za badanie zgodnie z cennikiem:
Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 15 grudnia 2006 r. w sprawie sposobu ustalenia i wysokości opłat za czynności wykonywane przez Inspekcję Weterynaryjną, sposobu i miejsc pobierania tych opłat oraz sposobu przekazywania informacji w tym zakresie Komisji Europejskiej ( t.j. Dz. U. 2013 poz. 388)
Koszty badania mięsa na użytek własny - od zwierzęcia:
-świni: 11,00zł;
-dzika:20,00zł;
-nutrii: 2,40zł;
-owcy, kozy:5,00zł
-jelenia, daniela, utrzymywanych w warunkach fermowych:30,00zł;
-strusia:20,00zł
-dzikiego zwierzęcia przeżuwającego:5,00zł
-dzikiego królika, zająca:0,11zł
-dzikiego ptactwa:0,10zł.
Przyjmowanie prób do badania w godzinach pracy lekarza wyznaczonego.
lek. wet. Andrzej Starczewski, 84-100 Puck, ul. Wejherowska 38, tel. 608-629-672
i 507-738-334 poniedziałek i czwartek w godzinach: 9-15
lek. wet. Marek Tylicki, 84-113 Wierzchucino, ul. Abrahama 12, tel. 58 673 50 36
w godzinach otwarcia gabinetu: pn-piątek 8-18, soboty 8-12 i 11-13 w niedziele
Praktyczne wskazówki dla rolników w przypadku konieczności uboju zwierząt gospodarskich kopytnych poza rzeźnią - ulotka pdf:
>> pobierz .pdf <<
Oświadczenie przedsiębiorcy sektora spożywczego, który utrzymywał zwierzę poddane ubojowi z konieczności poza rzeźnią
>> pobierz .pdf << >> pobierz .docx <<
Oświadczenie lekarza weterynarii dotyczące zwierzęcia poddanego ubojowi z konieczności poza rzeźnią
>> pobierz .pdf << >> pobierz .docx <<